FoodTech: Inovace v potravinách
20. 11. 2024, 14:00 - 17:00 Respirium VŠCHT - Technická 3, 160 00 Praha 6Hledáte obchodní partnery či investory v oblasti inovativních potravinářských technologií? Chcete se rychle seznámit s lídry oboru, ať už z byznysu, výzkumu nebo veřejných institucí? Na speed datingu Science4Business to zvládnete. Za pár hodin si odnesete desítky cenných kontaktů a informací, které byste jinak získávali dlouhé měsíce.
Co vám speed dating přinese?
- Až 50 cenných kontaktů na lídry oboru jen za 3 hodiny
- Unikátní networking, který už nastartoval řadu obchodních partnerství
- Vhled do aktuálních technologií, trendů a inovativních projektů v potravinářství
Pro koho je akce určena?
Pro všechny inovativní podnikatele, vědce a výzkumníky, investory a zástupce veřejných institucí ze Středočeského kraje nebo se zájmem v tomto kraji podnikat či investovat.
Jaké trendy a aktuální témata objevíte?
Setkáte se s experty z výzkumu, byznysu i veřejných institucí, kteří se věnují aktuálním tématům v následujících oblastech.
- Technologie zpracování potravin
Sdílejte zkušenosti a inovace v modernizaci konvenčních potravinářských technologií a zavádění inovativních technologických postupů. Prozkoumejte možnosti automatizace výroby, která vám pomůže zvýšit efektivitu a kvalitu produkce.
- Bezpečnost potravin
Diskutujte o vazbě technologie výroby potravin na zdravotní a senzorické přínosy pro konzumenty. Vyměňujte si poznatky s odborníky na bezpečnost potravin, kteří se zabývají prodlužováním trvanlivosti potravin a prevencí jejich kontaminace.
- Udržitelnost v potravinářství
Připojte se k diskuzím o vazbě technologie na udržitelnost a cirkulární ekonomiku. Zjistěte, jak valorizace odpadů z potravinářského a gastro sektoru může přeměnit odpad na cenné zdroje, čímž přispějete k cirkulární ekonomice a udržitelnější budoucnosti.
- Nutriční a senzorická jakost potravin
Propojte se s inovátory, kteří rozvíjejí zdravotní a senzorické přínosy potravin pro konzumenty. Diskutujte, jak zvyšovat nutriční hodnotu a senzorickou atraktivitu potravin pomocí moderních technologií.
Účast je bezplatná. Počet míst omezen. Rezervujete si své místo ještě dnes!
Harmonogram
13:45 příchod hostů, registrace
14:00 úvodní slovo (prof. Hajšlová, VŠCHT)
14:15 představení formátu speed dating
14:30 1. kolo speed datingu
15:00 cofee break
15:20 2. kolo speed datingu
15:50 občerstvení, networking
16:00 možnost prohlídky analytické laboratoře
17:00 konec akce
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Jana Hajšlová je mezinárodně uznávanou odbornicí na bezpečnost a kvalitu potravin. Působí na VŠCHT Praha, kde vede akreditovanou Metrologickou a zkušební laboratoř. Je profesorkou v oboru chemie a analýza potravin a držitelkou řady prestižních ocenění. Za výjimečný přínos pro vývoj analytických metod získala Harvey W. Wiley Award.
Jak speed dating probíhá?
Usadíte se ke stolu, který sdružuje účastníky z jedné oblasti. Každý má 2 minuty, aby ostatním představil, co může nabídnout nebo co by naopak potřeboval. Následuje volný networking s občerstvením, kdy můžete prohloubit kontakty a probrat možnosti spolupráce s potenciálními partnery. Speed dating Science4Business startuje úspěšné spolupráce. Přečtěte si jeden z inspirativních příběhů.
Budeme rádi, pokud na akci vystavíte své postery, roll-upy, brožury nebo další materiály (ať vědecké nebo komerční).