MENU

Malá změna ve vzhledu výrobku může přinést velké byznysové změny!

Hlavním přínosem zářijového setkání bylo zdůraznit potřebu kvalitního vzhledu výrobku s cílem zvýšení prodejnosti pro podnikatele z různých oborů. Šéfdesignér studia Divan Design a vedoucí pedagog Ateliéru D1 průmyslového designu na UMPRUM Prof. Doc. M.A. Ivan Dlabač pokryl širokou škálu výrobků, kde popsal, že i sebemenší změna v detailu může zvýšit přidanou hodnotu výrobku.

Ať už se jedná o rozsáhlé dopravní objekty, nebo jen o malý potravinářský produkt, pomocí technologických znalostí, zkušeností s tvarováním materiálů a estetikou lze dokázat zázraky. Praktičnost a dlouhá životnost jsou další výhodou. Během diskuse pak zasvětil účastníky do tajů, jak i oni mohou pomocí malých změn vyzdvihnout a vylepšit své výrobky. 

Průmyslový design může vstupovat i do běžných potravinářských produktů každodenní potřeby. I běžný chléb může dostat nový kabát např. inovací či kreativitou formy na kynutí či pečení. Napadá vás třeba inovace u obyčejného štětce? Špachtle na konci rukojeti pro otevírání plechovky s barvou. Atmosféru jsme pro vás zaznamenali.